Strongmenova dijeta

Niski start, zalet. Ako smo se čitali ranije, ondak znaš, cenjeni publikume, da je MiljaniJa po svesnom opredeljenju - doživotni degustator svih ovosvetskih dijeta. Kad umrem, probaći i onosvetske, normalno. E sad, " ni pijana ni drogirana", neovisno o moj kilažnom statusu, odgovornom tvrdim da bih tako i da sam rahitično mršava (što, nažalost, nisam :)), jer to u mene nije do fizikusa no do ludikusa. Prirodno sam opičnuta i volim da arčim neprocenjivo životno pozemljarsko vreme na sve ljudske normalne i nenormalne izume i teorije. Dakle - profi probač i kontejnerka - informacijski arheolog. E sad naslov. Strongmen je moj zavičajac, Nišlija, i ja ga ovdi svrstavam u znamenite našinjce. Može mi se, moj je blog. Ako se ne slažete, a vi si otvorite blog pa si pravite svoju listu ;)  Inače, Čola i ja ti pojemo Produuuži daljee... A i ako ne misliš da je čoek faca, čik mu reci to oči u oči ;) 
Samo ljudine i šalju ovakve poruke!

Strongmen - Milan Jovanović,  je spomenik ovoga grada - jer je muskulaturnim gabaritom i sastavom sličan spomeniku Znanom junaku, a i po psihofizičkoj snazi, stavu, biografiji itd. Kako je JakČoek i elektronac, prirodno čovek spojio bodibilding ( fitnes, dijetetiku) i IT, te ga eno na ličnim sajtovima, aplikacijama i resto gde ti nudi da te kao gonič robova (ili lenjih debeloguzana) tutoriše šta da ješ i kako da se fiskulturišeš. I šta - MiljaniJa ga, naravno, označila pod " Da se proba" ;) Prvo nudim link gde vam Jaki lično objašnjava svoju "školu mišljenja", a po pitanju - što smo debeli :( Intervju sa Istokom Pavlovićem: https://www.youtube.com/watch?v=8FmmPZsidjU
Dalje, pošto ste siguramente lenčugare - jer sličan se sličnom raduje i sličnoga čita, ja ču to da vam sažmem ;) I da - prijavila sam  se na njegov sajt Strongman onlinemethod i sg ću da vam rečem kako izgleda prva faza - onaj deo koji je fraj, za resto moram da se učipim, i hoću, tarifa je nekih 12e po mesečnom jelovniku. Mislim moram, jerbo sam humanista - probaću u vaše ime, da bih vam feljtonisala o tome ;) Sam sajt prvo nudi - da se predstaviš, od koje si sorte, šta jedeš, koliki si - visinski i težinski, lepo te pitaju - je l si od sedeće sorte ili si aktivac itd. Nude i opciju da ukloniš sa spiskova - meso, povrće, voće koje ne bi želeo u ličnom planu ishrane. Besplatno dobijaš na mejl - dnevni meni, tek da vidiš da l si junak da izguraš više od toga :) A , zapravo, brat bratu, suština ove ishrane je - keto ishrana, mesožderanje ;) Zekim se, nije do mesa, no do masti iliti srBski - lowcarbs highfat ( nizak nivo ugljenih hidrata, visok unos masti). Što če reći - može se: meso, masti najviše - kosovo, maslinovo, avokado, mlečne itd, sirevi, neko povrće, koštunjavo voće i nešto bobičastog i that is it, my friends. Svaka baba će ti reći da izbaciš testa i slatkiše ako oš da se usukaš, tako da ovo ima i smisla i sam stav ima uporište u autohtonoj tradiciji :) Ketoza je stanje organizma koji troši salo jer bez ugljenih hidrata nema šta više da salira. Kažu da prepoznaješ da si se ketozirao kad osećaš metalni ukus u ustima ( što ću ja teže jer ga uvek osećam - od duvana) ili si kupiš u apoteci urin-trake za očitavanje ketoze. U ketozi mršaviš. Blagodet ovog tipa ishrane nije samo u mršanju, no u obuzdavanju insulina (kod insulinske rezistencije) i kod epilepsije ( nekako se relaksiraju moždani nervi). Te, kad te pripitaju na sajtu, sračunaju ti IBM. Zini da ti kažem moj broj :P Mislim da je malečak ne bih se daljše upuštala u eksperiment, normalno :) E sad, baš da apliciram i na onaj veb-kutak za sporni trenutak, za vežbanje sa Strongmenom kao online trenerom-mentorom, to će malo teže d aide...daleko mi teretane :)) Možda docnije, ako i kad ne svisnem na ketozi od ketoze ;) Što bi sam Strongi rekao - bebećim koracima idemo. 
Evo mojega prvog uzvratnog mejla i  dnevnog menija: 
Izvodi iz mejla: " 
....Znanje i selekcija informacija je ono što menja stvari između "Uspeo sam, ostvario sam svoj cilj" i "Probao sam sve, ništa ne pomaže."...HRANI SE PAMETO, NE GLADUJ!
 ...TRENIRAJ PAMETNIJE, NE NAPORNIJE! 
Zato sam ja tu, da sa tobom podelim svoje dvadesetogodišnje iskustvo i znanje koje sam stekao kako u radu sa profesionalnim sportistima, tako i sa preko 3100 klijenata rekreativaca.  
A sve ovo dovelo je do toga da budem pozvan da budem JEDINI nekardiolog predavač na najvećem simpozijumu kardiohirurga u Srbiji i govorim upravo o svom metodu ishrane i vežbe, i kako on pozitivno utiče na kradiovaskularni sistem..."
Zamalo sam i postavila slike ličnog menija koji mi je poslat, kad muljo - pročitam nako usput da se to ne sme :( I ovaj mejl je problematičan, no koristila sam samo izvode, više kao umotvorine ;) Ondak, recimo samo - jelovnik je superiška ;) Ima svega - od dozvoljenih tvari: jaja, ribe, piletine, slanine, iha ha :)
Ja, avaj, plaćena nisam nikog da reklamiram :) Blogujem iz istih razloga iz kojih se, sveuzev, piše: " Književnost treba da objasni kako je to biti jebeno ljudsko biće." 
Suma sumarum - obustavte lebomaniju i slatkoguzje. JAvim da l  sam išta postigla ;)
Miljanija Strongwomen Pulen
Jesenji pozdravi iz Niš(a) ;)


Коментари

Популарни постови