ANIME kultura iiii Uljez-muškarac na blogu!!! ;) Drug Ž.

Dok Nišava teče smanjenim elanom tok, tok, tok, Toplica se uspavala nije, jok jok jok ;) Ili - taman kad ga je MiljaniJa utupila ( stari virus, autoimuni - lenčugitis), tu se Ž. samozvani Shiraniu zablogerisao ;) Kakav tajming, kakav drugarski spasonosni filing ;)
Odgovor na prozivku iz lanijeg posta mi, veza: Prozivka za Druga Ž.
Sledi, u celosti. Imaćemo jedno muško online! Jeste, nije samo da blatimo muževe, nekim dečacima dajemo i eksluzivno blog-mesto pod suncem, da ih osokolimo da se pokažu u svom svom sjaju, a pride - zabava i pouka ( ne zaboravljajte, Aristotela, aman zaman, obnavljanje je majka nauke), ovaj nadasve zabavan muški drugarski primerak, umeće i da vas pouči, jerbo je znalac raznih znanja. Evo ga, lavovi i lavice, osobito, bacam vam u arenu - Ž-a ;)Drug Ž. uzvraća udarac
"

                                                    Replika na prozivku

Znam, znam, puno je vremena prošlo i ‘ladne vode Toplicom, i da imam valjan razlog za ovoliko kašnjenje, ponudio bih ga. No, pošto čoveku sa 1000 obaveza, 1 meni, nijedan termin ne bi odgovarao, kontam da je dovoljno i daj šta daš- u mom slucaju daj kad daš- te da je ova replika zapravo došla tačno na vreme i ni sekund kasnije, je l’ tako - tako je.
Drug Shiranui ce probati da publikumu približi i predloži razna anime i manga ostvarenja, koja nažalost u zemlji Srbijici i dalje ne privlače pažnju koju zaslužuju. Pošto je to realno nemoguće uraditi u jednom unosu, to će se drug Shiranui učiniti u seriji tekstova, ako naravno postoji interesovanje publike. A i ako ne postoji.
Disclaimer- o, ti neprosvećeni šabane koji gajiš odbojnost prema ovoj pojavi, ne, anime nisu neki tamo japanski crtaći za sitnu decu. U pitanju je u stvari umetnička forma sa milion žanrova i podžanrova, pa se tako može naći po nešto za svaki uzrast i ukus. Komedije, tragedije, horori, trileri, misterije, naučna fantastika... ima i ‘onih’ ali o njima nećemo na ovom svetom mestu.
Pa, da počnemo...



...i to najjačim adutom! Death Note je fantastičan anime sa dubokom pričom. Osnova cele priče su bogovi smrti, poznatiji pod imenom Shinigami, fenomen koji se vrlo često pojavljuje u ovim ostvarenjima. O čemu se zapravo radi? Jedan od njih, dražesni Ryuk (vidi sliku) ispušta svoju svesku na Zemlju. Slučajno ili namerno...? Elem, ovo nije obična sveska, u šta će se vrlo brzo uveriti superinteligentni gimnazijalac Nagami Lajt, glavni junak (ili antijunak) priče. Nakon što je našao svesku, vrlo brzo otkriva da ona krije vrlo mračnu tajnu- kada se u nju upiše nečije ime i način smrti, ta osoba umire tačno onako kako je vlasnik sveske zamislio. Lajt postepeno otkriva sve moći sveske i kreće u plemenitu misiju- čišćenje sveta od kriminala.
Sve to funkcioniše super i krasno i fajn, ali kao i uvek stvari kreću nizbrdo kad se naš školarac malo zaigra, jer- šta se dešava kad se jednoj osobi da previše moći? (I bonus pitanje za drugaricu Miljaniju, da li IKO zaslužuje da ima toliko moći u rukama da bi se nazvao, šta znam, bogom? :P ) Na scenu stupa najpoznatiji a opet nepoznat detektiv koga znamo samo po imenu L- još jedan superinteligentan lik koji živi isključivo od slatkiša (svaka sličnost sa autorom teksta je slučajna). Lajt naravno ne sme da dozvoli da ga otkriju, pa se i sam priključuje lovu na misterioznog ubicu koga javnost zove jednostavno Kira. Istovremeno, njegova popularnost širom sveta raste jer je kriminal praktično iskorenjen, a L se sve žderući torte opasno približava otkriću identiteta ubice. Ko će na kraju pobediti u ovoj borbi najvećih umova?
Nema spojlera, sedi i pogledaj sam ko je pobedio. Epizoda ima samo 37, što je neuporedivo manje u odnosu na neke od najpopularnijih anime ostvarenja ili neku prosečnu seriju indijske produkcije, a sve se gledaju na žeravici i potpuno je moguće zbindžovati (ko bre smišlja ove izraze) u cugu- ali me ne smete pitati kako znam. Vi deco ovo ne pokusavajte kod kuće, pravite pauze i gledajte na bezbednoj udaljenosti od ekrana. I naravno, slušajte svoje roditelje jer zna se šta se dešava nevaljaloj deci...
’Šta, nije uradio domaći? Deder da ga utefterim...’
                                      
Sve u svemu, Death Note je remek delo, i najtoplija preporuka gledaocima koji možda tek razmišljaju da uđu u bogati svet japanske animacije.


Autor, recenzent i apsolutni šampion- izuzetno skromni Shiranui-sensei, AD 2018." ( iliti - kraj citiranog blog javljanja)
Jasno nam je i da sam prozvana :) Ovo u vezi sa Bogom, idi s milim Bogom ;) Pa šta znam, Ž, pitaj druga veroučitelja koji je anime-manijak, takodjer ;PP A ja ću, svakako, da zapodenem tu tematiku, eto ideje - Razgovori o Bogu sa školovanim vernikom, vernikom mimo običaja i ateistom...recimo ;)  Imamo ljude na lageru za tu debatu, složićeš se ;)
Pa ti ne pogledaj! Kad ti Ž.  Shiranui vako to dočara i očara ;)
Animealac i MiljaniJa samo za za za društvo blogočitača za astalom ;)


Коментари

Постави коментар

Популарни постови