Film " Iščezla" - (ne)srećan svršetak...Op, trt, zort!

Psihotriler, zadnji čin, rasplet, ni na pomolu, rode. Nastavak serijala o brakolomnim filmovima i odbrana psihokučki - našeg soja. Završna reč ŽOJ-a ( Ženska odbrambena jedinica) advokatskog tima odbrane na slučaju " Luda Rozamunda-Ejmi", dabome. Jer " kadija te tuži, kadija ti sudi" režim. A mori, može nam se, ovo je naš blog pod slncem. I pride smo uskraćene za stručnu kučkarsku ispomoć Ali Mekbil, penzionisala se uz Harisona...
"Do uskorog finala filmske storije o braku-mraku, pouci kako da vam se brak ne omrkne i završnoj reči za odbranu ženetine Ejmi, koja jest prekardašila, ali nije važna mera no namera ;)", time smo finiširale prethodnu post-partiju.  Setimo se početaka  ribanja i ribarskog prigovaranja o ovome filmu ( i vrlo mogućoj životnoj situaciji, jer umetnost je odraz reala, rodjaci), a istovremeno i knjizi, jerbo je potka literarna, pisala žena-kučka, rekli smo to. Odmah da turimo i linkove tzv. veze do prethodnijeh postova s ovim u vezi, da ne pitate i skitate, da budete in :) I da - tzv. čisto srpski: spoiler alert! ( to će reći - saznaćete vascelu fabulu, mada sam nastojala da budem konfuzna, čuj nastojala, to mi dodje prirodno karakterno), tek da vas zavedem i navedem da film, svakako, sami pogledate, i link za film vam odmah dala, dala pa se ne pokajala :)
1.deo: Sve su kučke ovog sveta krive, ali...
2.deo - Branimo ludu Rozamundu
( preporučAM, svakako, i prethodnu storiju o " Ratu Rouzovih"...)
Jasno, niko ovde, rodjake, nije iščezao, Ejmi je vrlo prisutna i vrlo opasna jedna ženica...Sakrila se pa ćuti i kutiii, pripravna na osvetu osobito krvavu...
Ponovićemo ključne iskaze, argumentovane završne reči radi:
" Kad zamišljam svoju lepu ženu, uvek zamišljam njenu lepu glavu, kako otvaram njenu lobanju, da vidim njen mozak...Osnovna pitanja svakog braka su : O čemu razmišljaš? Šta osećaš? Šta smo to učinili jedno drugom? "
" Hoćete li da saznate slabe tačke vašeg braka...Dodajte jednu recesiju, dva izgubljena posla i iznenadjujuće je efikasno..."
Ejmi:" Obećaj da nikada nećemo biti kao oni - grozni parovi, žene koje tretiraju muževe kao paradne majmune za dresuru i pokazivanje..." On: " Muževi koji tretiraju žene kao saobraćajce koje treba nadmudriti i izbeći..." ..... AAAAAAAAAAAAAAAAA! Neka udje u zapisnik, časni sude!!!!!!!!!!!
Ejmi, na muževljevu obznanu da je pedaliran recesivno sa rabote: "Niče, mi se volEmo, " sve ostalo je šum u pozadini"...A on njoj - ne dam tvoje testamentisane novce! Op, trt, zort.
To ludo, to ludo sto oke ludo...Ali pred sudom - ćutimo i kutimo ;)

Saldo - Časni sude koji dobro poznaješ ljude i svima sudiš pošteno, Nik je govedo kurvarsko, varao je svoju suviše savršenu ženu, to smo saznali. Sa nekom površnom kuravom, studentkinjom mu. I brzo ga je prošla početna euforija i zanos, valda već posle prve bračne noći...Nije umeo, časni sude, ni da kurtoazno lažnodostojanstveno sakrije da boleee njega gde se zaturila Ejmi. Jeste ona njega panjkala u Dnevniku i jes malko kompleksna ta naša Ejmi Čudesna, ali nemojmo, rodjake, nemojmo. Pa hteo je govedar čudesnu ženu, sam je biro niko ga gonio nije. E sad to što se Ejmi krila vamo-namo da zavara trag dok se tamo u  starom kraju joj sludjeno traga za njom i već se oplakuje, pa još ona tamo skrivena ( i ošišana, aha - morala je svoju divnu grivu da reže da bi se skrila, da se zapiše - za mužem je kosu odrezala, žrtva za propalu ljubav!) biva i opljačkana i bega kod bivšeg momka-progonitelja starog, bogatuna i ludaka da se ne bi razotkrila...I to što ubija svog domaćina i izvršava na sebi samoj - čin seksualnog zlostavljanja...pa dobro, za sve to mi imamo argumenAt ( Ejmi, ludajo, a jesi preterala, dakle - dušu nam na pamuk vadiš da te izbavimo iz ćorke, javnog linčovanja publike il - tapacirane sobice)...Jer Ejmi je, drugovi i drugarice, visokointeligenta i visokosenzibilna dušica ( luda kučka, pride, ali to da ne udje u zapisnik, to je samo naš tok svesti tokom procesa). Kao takva - bila je njemu mila em draga, a ondak je vrdnuo, švrljnuo, dojadilo mu savršenstvo, ma neeemojj. Odjednom njene ingeniozne igrarije sa prezentima nisu mu mile ni drage. Pa ne može, sude, ne može, taknuto-maknuto. Nema tu - puj pike ne važi. Te nije htela decu, kaže on, a ono - on nije hteo, ne mož ga pohvatat ni za glavu ni za zgodno benaflekovsko dupe...Ma jasno je da je kriv, poroto poštena. ( ovde im namignemo onako nedamski, lakoženski)...


Uostalom, Nik je prihvata nazad! Onako krvavu ( vidi sliku, bolje - pogledaj film) kad se na kraju dana i sranja pojavljuje iznebuha krvava ko priklana...Šta vas briga čija je krv i što je zverski ubila onog bivšeg momka - progonitelja-spasitelja. Pa preterao je, zatetrebio se i hteo da je ženi, valda, a ona žena udata i odana...( ne pokazati okretanjem očima da je ovo sumanuta izjava, niti tonom da se sprdamo!)...Uostalom odana je, svakako, ostala svom paklenom planu da mu pakao od života napravi. Na koncu, idila se nastavlja. Nik nema rešenja da je se otarasi, a malko se pribojava da legne s njom u bračnu postelju...( ipak je pokazala izvesne znake - manijakalnog ludila!, ovo isto samo za unutrašnji, neizrečeni monolog sačuvati)...I bajka se nastavlja, hepi enda bez ili sa...Nik se, zapravo, predao i prihvatio svoju ludu ženku natrag, jer, časni sudeee, on zna, zna da je grešan! Razumeju se njih dvoje, " čudno, ko dva bola, ko dva vala" ( hvala, Vinaveru, za prigodnicu), te se povucimo, pustimo lude da se - vole! I tako, na kraju balade, sidjoše Nik i Ejmi s uma u vedar dan...Hvala na pažnji i do vidjenja, hvala poroti, znamo da smo - not guilty, ne deranžirajte se da većate...pustićemo Ejmi na vas u suprotnom! ;)
I da - na koncu prozivam jednu dragu poznanicu - psihologa, a ženu, koja je izvolela izjaviti da sam je nagnala da pogleda film ( bravo ja, dakle moj blog radi posao - to sam tela, rodjaci, ništa lova, reklama bez, samo zabava i pouka i komedijaška slava :)), daklem, izrekla je da je kučka Ejmi - kriva! Ali je natuknula da ni Nik nije cvećka! Pa ćemo je ovim putem umoliti da pisne koji redak stručno psihološki profil ovih brakolomaca filmskih, a kao mogućih realnih ličnosti, ali je, takodjer, molimo da ima u vidu da smo mi sekta ženskih psihokučki i s tim u vezi da si vodi red da ne pretera u kritici...Poješće je mraČica ;)
Miljanija OdbranilaRozamundu Pulen ;) Ako vam pritreba odvjetnica, lude kuje, tu sam, znam te, znaš me ;) Moji ljudi će pozvati vaše ljude ;) Pa šta bude neka bude ;)
Do čitanja...

Коментари

Популарни постови