Brakolomije e7: Movie night" Gone girl", branimo ludu Rozamundu, part 2...

" Kad zamišljam svoju lepu ženu, uvek zamišljam njenu lepu glavu, kako otvaram njenu lobanju, da vidim njen mozak...Osnovna pitanja svakog braka su : O čemu razmišljaš? Šta osećaš? Šta smo to učinili jedno drugom? "
Link za muvi " Iščezla" i  stručno-šilibajzerska ekspozicija by MiljaniJA u tekstu:  brakolomije-e6-sve-su-kucke-ovog-sveta krive, ali...
Pogledajmo šta se zgodi kad se ljubav rodi. Posle patetike, drage čedne neveste, obično padne - dramaturgija. Da li treba da vas podsećam da je motivator za ovu seriju mi - veridba mladje sestre mi ? KOme je tekst dug, ne budem mu drug! Prepoznaće se... :P Daklem, razrada - rasplet, peripetija, kulminacija. Rasplet je zapleten u finalu ove psihodrame. Psihokučka ...koliko ste puta samo čule ovuj divnu kažimikakodatezovem ( Zmaju moj.." A sećaš li se, lepi grome moj...") etikeciju. Ako niste , onda ništa :)) Ima i vas normalnih. Vi nam vadite prosek :) Nas ostale bičerke - branićemo životom i PMS-ualnom  maničnošizofrenom energijom. Jer smo isti tabor, na koncu.... I da, morala sam da premotavam film zbog vas, da ne bude površni prikaz po mom mršavom sećanju ( samo to je mršavo u mene). TAko da ako opet prikukate da je post dug, e crkli dabogda od nesmeha kad nećete od smeha jer vas mrzi da čitate :PPP Ako vam je dug...I od kada to mi žene cenimo kratke?! :)) Evo, suzdržaću se, fine publike radi...Ako je kraće postove obećala, MiljaniJa ludog poradovala ;-----) ( ovo je moj Pinokio nos!).
Novi citat za zagolic pažnje i mašte vam ga: " Hoćete li da saznate slabe tačke vašeg braka...Dodajte jednu recesiju, dva izgubljena posla i iznenadjujuće je efikasno..." Iz Ejminog dnevnika koji paralelno čitamo-slušamo dok pratimo jadnog muža kako bije boj da je pronađe...Malo morgen, nit je jadan nit bije boj. Pogledajmo.
Inače, ne rekoh, film je radjen po knjizi pisca - ŽENE, naravno. Džilijan Flin. Jer ko će o kome no kučka o svome ( soju). Reditelj je Dejvid Finčer, njega ćemo, svakako, na koncu da optužimo ako nemamo drugi argumenAt :) Jer nije mogla Flinovka da zgreši, žena-kučka je, naša je :) Iako je ona zgotovila storiju. Držimo se naše priče - do Njega je!
Idemooo:

 Ova psihotriler bračna storija, rekosmo, kreće simpa romantično-patetično: dvoje su se tako smuvali. Ejmi ( Rozamunda) je obaška lepojka ( ludilo u najavi) i, pride, osobita pametnica harvardskog tipa i duhajlija. Pisac. A, pride, i sama najčitaniji književni lik - Čudesna Ejmi, o njoj su, zapravo, pisali i čitavo njeno detinjstvo vunderkinda, ukoričili njeni lucidni roditelji. Pa kako Ejmi da ne skrene od te silne pompe i pritiska - budi, ostaj Čudesna,  očuvaj imidž savršene ženske u nesavršenom ( američkom) svetu...Eto nam argumenta za završnu reč advokatskog tima odbrane ;)Ejmi jeste čudo-žena, ali i to je, mojkoviću, iscrpljujuće, probaj ti da budeš savršen...Ako se to može probati, bez urodjenih predispozicija, hm..Da nastavimo.
Storiteling: Ejmi nestaje na njihovu petogodišnjicu braka. To saznajemo kad se Nik vrati iz svog i sestre mu bara " The bar" ( simpa), gde smo, pak, opet saznali da Ejmica ima cool projekte za njihove godišnjice - smišlja lavirint-zagonetka fore, ostavlja poruke-pisma i tragove po kojima bi on trebalo da nadje prezent za datu godišnjicu. Nik je ove pete godine, kaže stoka, umoran od tih igrarija: " usiljeni marš da dokaže da joj je muž nebrižan kreten", kaže stokaC. NI prošlogodišnji nije rešio. Ove godine je tema - drvo. ( A na početku ljubavi su, ne znajući, jedno drugom kupili - istu pamučnu posteljinu...ah, love..dok ne izandja :)) Danas na petogodišnjicu tog braka - Nik  dodaje da se više ne seća svrhe života. ( Čuj, ne seća se, pa mi to da znamo inače - rašta bismo živeli i grešili i padali :)). Mojneeee da pričaš, NiČe, zapravo, ne može da prati njen blistavi um, ne nalazi odgonetke više...E zato mu se i loše piše! Sestra mu je, inače, cool, biće lik-ogledalo za Nika nam, ima sjajne fazone i razume situaciju bolje od brata jojzi.  Iz Ejminog dnevnika čujemo da je za nju njihovih pet godina braka prošlo - ludo, brzo, divlje...I doista, gledaćemo " a gde ga vode" scene, fakanje u biblioteci ( tako akademski), Nik medju njenim vitkim donjim ekstremitetima palaca jezikom, cool prosidbu pred društvom - tipa - biram te jer si sjajna i vagina ti je čudesna itd. Ima tu duha sa obe strane, pisci su, zaboga miloga. Da i on je pisac, šljaka za muške časopise i pokušava da sočini roman. Vraćamo se u Severni Kartidž, u porodični dom lude Ejmi i ludog Milojka - Bena Nika. On tamo zatiče - haos! Ne u smislu - intelektualka je štroklja pa nije usisAla, nego haos - poharali su nas, srča na podu, tipa. Tu počinje agonija zvana - kam gu Ejmi! NAPOMENA _ OPOMENA: Ja sam vas lepo upozorila u predjašnjim Brakolomijama da ne pazarite velike kuće! ( A u vezi sa " Ratom Rouzovih"). Veliki raskoš neminovno vodi do velikog pičvajza...( Hm, i Nik i Mik imaju veliku kuću, ali raskoša bez, uh dobro je ;)).  Elem, mi iz Dnevnika uvidjamo da je Ejmi ne tako suštastveno otmena, da ne kažem - poš, več da i Hardvardlijke umeju da psuju sočno, fuck, fucking i sl. poslovice :) Zato sam i ja Miljanija Čudesna Pulen, o da :) Po pCuvanju, ono bar. A Ejmi, čini nam se iz Dnevnika, spremila je neki koban osvetnički plan za brakolomca muža - jer njihovu početnu idilu urišila je recesija ( ekonomska kriza za pojmanemca, prim.aut), a obećali su čvrsto jedno drugom, avaj, ranije : Ejmi:" Obećaj da nikada nećemo biti kao oni - grozni parovi, žene koje tretiraju muževe kao paradne majmune za dresuru i pokazivanje..." On: " Muževi koji tretiraju žene kao saobraćajce koje treba nadmudriti i izbeći..." AAAAAAAAAAAAAAAAA! Neka udje u zapisnik, časni sude!!!!!!!!!1!!
"Verujem, časni sude, da ti poznaješ ljude, i svakom sudiš pošteno...jer vlast je vlast, a čast je čast", ali mi iz ŽOJ ( Ženske odbrambene jedinice) u ovoj razmeni replika gorecitiranoj njušimo ključ naše pobedničke završne reči. Dakle, tuženi je nešto obećao, a KO IZDA- PIZDA! Molim lepo, pogledajmo dalje kako se obećanje nije držalo....KAd dodju teški dani..i zamiriišu jorgovani, bračni drugovi Ejmi i Nik gube posao, pare se osipaju ( iako Ejmica ima milionče u štednom fondu koji su joj ludi pisci roditelji namenili na konto izrabljivanja njenog imena i detinjstva). Opet mudra Ejmi mudro kazuje - Niče, mi se volEmo, " sve ostalo je šum u pozadini"...Bodri ga, iako je stokaC izgubio posao. Ali kad istovremeno, ona njemu saopštava da je njenima ustupila lovu iz Fonda, on, poroto časna - pada u trans...Ona lepo kaže- tvoj je red da rečeš kako se samo ljubav broji, a ne novci nA majku mi i tatka mi, i " sve ostalo je šum u pozadini". Medjutim, jasno Ejmi skontava da je ovo početak brodoloma brakoloma. Pa se žena - naoružala...paklenim planom za osvetu, ne utokom! ...DA li ovde stati ili još malo kenjati, pitanje je je sad? Mislim, drugovi i drugarice, filmčina traje 2 i pol sata, a vi hoćete kratak post, neznabošci nijedni...Pa se dvoumim - da l da ubijem strica oceubicu, da l da šaljem Ofeliju u manastir il u tri lepe, da prekinem drugi deo do trećeg ili da pičim post-roman i boleee mene :) Aj još koju pa kraj do nastavka. Bitna stavka filma je Nikovo ponašanje usred opšteg medijskog krkljanca koji nastaje oko nestaje Ejmike. On se slabo snalazi ( da udje u zapisnik) ili iskreno reaguje - Kamijev Merso ( ako ne znaš ko je, slabo ćeš me pratiti inače), pa se smiška kad ga slikaju pored njene MISSING fotke, smejulji se žesnkinjama, selfira se sa njima itd. Sumnjiiiv je i uskoro - osumnjičen, jer ga prati naša - policajka, kučka-kefalo i uspeva i da nadje pre njega Ejmin dnevnik u furuni kuće Nikovog dementnog oca ( a samo je trebalo da bolje razume njeno trik-pismo za godišnjicu, ali kad je slepac...). Koj ga šiša - Miljanija iz Niša ;) Staćemo, da danete dušom čitačkom, pozdravlja vas - Miljanija Hamletovka Pulen ;) Do uskorog finala filmske storije o braku-mraku, pouci kako da vam se brak ne omrkne i završnoj reči za odbranu ženetine Ejmi, koja jest prekardašila, ali nije važna mera no namera ;) Uspećemo mi, ortakinje, slučaj je naš u najavi ;)
Miljanija Hamletovka Pulen
TE gu ladnokrvna Bloody Ejmi ;) Značiii - iščezla nije ;)

Коментари

Популарни постови