HRONO vs. UN...Pobednik u kategoriji - Najbolja dijeta!

Pusto žensko, rubrika, naravski. Udario junak na junaka, nosiše se letnji dan do podne...To u epici, u realu  - udarila MiljaniJa na 365-u dijetu za godinu dana, dijeta me dobila u prvoj rundi bez po muke - tako me je lako udarila, sa crnicom umah sastavila :) Ne stvarno, ja sam literaturu masterovala, ali sam dijete - doktoriSala. Nako - teoretski. Ja kad sednem da proučim novo dijetetsko štivo, ja to sve potanko, teorijom red po red. Tako sam i Hegela sebi rastumačila ( čovek tri imena nosi - Georg Vilhelm Fridrih...moš misliti kako je tek filozofirooo), i njega sam savladala, kud li ne bih novu nutricionističku mudrost. Prvo smo izacivali proteine, sad smo proteini-frendli, pak smo bojkotovali i voćnu fruktozu, sad nam je mila...I tako. Nutricionisti se igraju vrzinog kola, ko i Matica srpska sa pravopisnim pravilima...na po neku godinu: te ide crtica u remek-delo, te ne djasvi nam se više, briši crticu iz remek dela! :) Da opanjkam i Maticu, to još nismo imali :) 

I šta ću vam pametno reć, drage moje dijetetičarke. Naravno - krećete ( -mo)  od sutra, jer sutra je ponedelnik, to svakako :) Šta dalje, koju dijetu izabrati, kojemu se carstvu privoleti??? Gadjajte me nekom, da vam je opanjkam na 3,4, sad. Hrono, recimo. Tu sam skroz omanula, nisam je, zapravo, ni počela kako valja, a već sam skužila da se ove koje su se klele u nju kriju kao kužne, jer su se nanovo ubucileee. Dakle, kad prodje taj restriktivni period - bez leba i na vodi ( šalim se, ždere se po ovom konceptu obaška), ti izidješ, očigledno, iz retrikcije, a kile izidju iz nekog haustora odakle su te vrebale, pa te manijački zaskoće s ledja! Jer one jesu otišle, ali do prvog ćoška i čekaju na gotovs da završiš tu igrariju od restrikcije. Kod hronera se zna red - šta se sme, šta ne sme, sve je to taksativno pobrojano. Važna je satnica, to nam je jasno - hronos. Najbolje od ove dijete jeste - upravo to uobročavanje ( kao kod bebe :)). Ostalo je jasna stvar - svaka baba će ti reći - izbaci leba i šećer ako oš da si šlank. Jest, hronerke jedu leba, ali odredjenij sorti i to za doručak, posle - ne biva. Nije mi teško, iako sam ja otežala ( zimo moja, predji na drugoga...ide na ove koščate, taman da se lepo preraspodelimo) da vam stavim link gde jedna jutjuberka to sve potanko objašnjava hrono režim...No par meseci docnije lepo kaže - odno vrag šalu i vraća kilograme...Njena drugarica koja je začela hrono-promoterka rad, ona je načisto pogubila konce i sad ljuto kuje hrono, valda. Nije ni važno, draga moja, drage moje...Doći ćemo do toga, da sve to, ni nema neke veze sa mozgom, a sa mozgom je , ipak, bolje, nego debelog dupeta bez. Zabavnije je, svakako :) Zašto je hrono pao kod mene ( ili ja kod njega). Sem što mi je bilo jasno da jenjavaju glasnogovornici, da se stišala bura u fb grupi Hrono bez cenzure itd, brate sestro, nije realna dijeta ( režim, kako god oš). Sva ta brašna - heljde,spelte čuda muda, ulja sorti raznih...Nije izvodljivo kao doživotni koncept. I skupo je, a kad je skupo, onda je i glupo. Ako ja sebi ugadjam tim silnim mesištem ( jer proteini caruju) na dnevnom nivou, šta će ostatak obitelji :)) Njih da bačim na neku oskudniju dijetu, na veganstvo, recimo, da nivelišemo porodični jelovnik :) Ostav. Pokupila sam par caka odande. Zavolele se heljda i ja, recimo. Brašno, inače više ne rabim, iz zdravstvenih razloga ( da, pričaćemo o tem jednom...to znači zdravlje ti samo bira dijetu, piši to kao prvu tezu). Kako je smršala hronerka - Dejana Erić
UN dijeta. Ona je , takodjer, vrlo precizna. Na četiri dana menjaš osnovnu grupu namernica- proteini, skrob, ugljeni hidrati, vitamini ( voće, povrće). Sa nekog foruma sam skinula i tabelicu, pametna stvar, koja ti tačno proračuna prema datumu kada počinješ - kog dana završavaš za tri meseca ( toliko se mora) i obeleženo ti je fino kog dana je šta na meniju, ne moš da zabrljaš...Naravno da možeš :)) E nju sam rabila u postporodjajnoj fazi i bogami je dala fin skor - desetak vrlo vidljivih kila manje za cirka mesec dana. Negde sam potom pogubila konce i ode mast u propast :) Ali, velim, radi posao, kao što i onaj goreobradjeni hrono radi, ali sve je to, dragane, drži bure vodu dok majstorice odu...Simpa okolnost, fun fact, takoreći - pratila sam na fb-u  obe grupe - Hronerke i UN-ovke. Upiš. U nekom trenutku su se, naravski, sučelile. E to je epski mejdan, matrijarhatskog tipa :) Recimo, hronerke ne ljube voće ič, posebno ne za doručak, tad se svojski ožderavaju. UN-ovke doručkuju, pazi sad - dve uparene voćke, dve jabuke, dve narandže itd!!!! Kakav sukob stavova, kakav okršaj, u boj, u boj... :) 
Saldo, hrono vs. UN...egal borba, oba režima su - gubitnici, jer daju rezulatate neosporno i iste rezulate vraćaju. Bumerang efekat :) Neki bi rekli joj-jo :) Koja vam igračka, rekvizit više paše, ista je poenta. Istina ili sreća, ženska sreća je negde izmedju...Un tabela sa foruma
Čini mi se da su obe grupe zatajile mufljuški. Ili grešim. Ja ih, more biti, više ne konstatujem, To je ona karma - kad si trudna, vidjaš smao trudnice, kad zakeviš, samo ljude sa sitnom decom...Ako li si na dijeti, samo dijetetičarke čitaš...Možda je to.  Znam sigurno da su neke glasnozagovornice sada pokajnice jer su živi dokaz da režim ne radi trajno, da, da, jasno nam je da ako nastaviš da ždereš, da je do tebe, bla bla, pa malo i truć. Ali  i ovde, dozvolite biramo - pobednika, asa medju dijetama, Nobelovca, takoreći. Nema ovih polovnjaka koji  nude trte, daju mrte :) 
Da ne duljimo do u nedogled, nastavićemo epopeju, konkurs je otvoren, lenta čeka...Ima tu još par kandidata koje valja primiti na kasting. VMA, recimo. Moj omiljeni koncept. Vrlo oskudam jelovnik, smanjuje želudac na razinu klikera, te ne mož da omane. Dobra je kao šok-terapija i, kako urbani mit kaže, sočinili su ga dr-i sa VMA-a za pacijente pred operaciju srca, da naprasno, a zdravije, skinu kile. I stvarno skida, a što da ne skida kad zobeš tvrdi dvopek, naranže i jajca...povrćka poneka, nešto mladog sira i barenog povrća i častiš se pljeskom od junetine, malom ko za nokat malića :) Ali se osećaš divno, lako i zdravo, to jest. Evo čim mi prodje ljuti PMS, ( o ovome serijal ceo najavljujem), omah prelazimo na dvopek i narandže...A sad i moram. Ona sestra verenica najavljuje svadbu bezobrazno brzo...Kuku i lele mene. A ova stoka od PMS-a , moj predkrvni neprijatelj, taj je " jeo šta je hteo, trolejbusa jedan deo...STRAŠNO, STRAŠNO"...
Miljanija Odsutranadijeti Pulen
Sa mog friza...:(

Letos sam našla fintu za harmoniju duha i dijete :) Pa sam je, naravno, zaturila :) I da - crno pa se ne vidi, obavezno se malo ugljenisati kad upekne zvezda ;)
I da - za moj trenutni " zabole me" stav i koncept - veliko dupe velika pamet ( važi i za dugu kosu ;)) , pročitati ranije tekstove : " Zabole me" ( prevod TEDx govora i moje komentare) i Pusto žensko: Krupan kadar. naći u oznakama na početnoj stranici datu temu i klik...nije teško biti blog-snalažljiv ;)

Коментари

Популарни постови